top of page
Search

Glædelig menstruationsdag + gratis menstruationshjul!

Updated: May 24, 2023

I anledningen af menstruationsdagen har jeg hygget mig lidt i cava og lavet et menstruationshjul jeg selv har brugt i en del år under hver blødning (dog i langt mindre fancy version :P ).

Mit ønske med at dele den med dig er at du også vil finde tid i din blødning hvor du rent faktisk forbinder dig med denne hellige tid af din menstruationscyklus. En tid som er tilegnet dig. Hvor du kan fordybe dig i dig selv. Hvor du passer og plejer dig selv i denne årstid som kan være med til at diktere hvordan du har det i den kommende cyklus.


Alt for længe har menstruation været tabuiseret også selvom 800 millioner af jordens kvindelige befolkning menstruerer.


Bogstavligt talt er synet på menstruation et blødende sår som har sine dybe rødder i de monotoistiske religioner og patriarkatets opståen.


Det er et symptom på hvor utilpasse vi er omkring kvindekroppen, dens kraft og magi - og ikke mindst konfrontationen med dens cyklus af liv, død og genfødsel som især ses igennem menstruationen.


Det at bløde er naturen, det er primordialt, det er råt og det kan være rodet og det passer ikke ind i samfundets “pæne pige”.


Det er magisk for hvorfor dør vi ikke når vi bløder?


Menstruationen er en biologisk oldgammel visdom som er blevet delt ned igennem moderslægtsskabslinjen i tusindvis af år.


Men denne visdom er i stedet for at blive hyldet blevet forbandet og pakket væk og kaldes fremfor visdom for "lortet" og der spises p-piller som bolcher for at springe dette ritual og denne tid over. Det er på ingen måde sundt eller hensigtsmæssigt for os selv eller for de kvinder efter os.


Dette hjul inviterer dig til at nedskrible alt fra kropslige symptomer til emotionelle og mentale symptomer til måneblodsspådom m.m


Find menstruationshjulet her og print det ud til eget brug eller lav dit eget❤️ og nu du alligevel er herinde så kan du også huske at downloade yonicyklushjulet!!


Find en video inde på min instagram hvor jeg forklarer hvordan du kan bruge den.

Menstruationshjulet
.pdf
Download PDF • 4.43MB


144 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page